ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Знаци в небето
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
Художникът Дамян Христов анонсира изложбата си, откриваща се на 17 април в пловдивската галерия "А+", като "Знаци в небето". Неговите "знаци" в неговото "небе" са конкретизирани и опоетизирани чрез бели релефи. Техните заглавия доизграждат символното значение на творбите: "Смирени криле", "Летят ли двама", "От птичи поглед", "Летяща Венера", "Нощна птица", Via Pontika...

Такива са личните ми асоциации за криле, полет, свобода - споделя Дамян Христов. Релефите ми дават възможност да въздействам чрез осезаеми форми, без ефекти и илюзии. Бялото, освен че е метафора, не е нито стерилно, нито аскетично, защото съчетава в себе си цялата палитра от цветове.

Белите релефи непрекъснато се променят, тъй като светлосенките са динамични - в зависимост от източника на осветление - подчертава художникът. Образите в "Знаци в небето" на Дамян Христов са сведени до сигли - тук няма разказ, зрителят сам доизгражда "историята"; освен това всеки един релеф може да се възприема както самостоятелно, така и в различни комбинации като пана - казва Костадин Отонов.

Неговият кураторски проект "100 на 100" с тази изложба продължава като "100 на 100 БЯЛО", уточнява галеристът на А+ Алек Александров.
Изложбата "Знаци в небето" (релефи) на Дамян Христов се открива на 17 април 2015 г. в 18.30 часа. Тя ще продължи в ситуираната в Капана галерия А+ до 6 май.

Дамян Христов е възпитаник на Пловдивската художествена гимназия. През 1987-а завършва изобразително изкуство във Великотърновския университет. През 1989 г. - анимация във ВИТИЗ (НАТФИЗ).

Живее и твори в Пловдив. Работи в областта на графиката, живописта, скулптурата и неконвенционалните форми на изкуството.

Има десетки самостоятелни изложби у нас и зад граница (Япония, Канада, Холандия). Участвал е в биеналета в София, Битоля, Скопие, Габрово.

Негови творби са в частни колекции в САЩ, Канада, Холандия, Аржентина, Япония, Англия, Франция, Германия, Гърция, България.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: