ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Евгений Петров - изложба-живопис
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:30 ч.
Място:
Описание:
На 7 май 2015 г. (четвъртък) в 18:30 часа Пловдивският културен институт открива официално изложба-живопис на пловдивския художник Евгений Петров "Пътят към себе си".
С удоволствие споделяме посланието на автора, което е достатъчно силно и красноречиво за посланието на неговите картини, които предстои да видим и усетим.

"Не е лесно да се пише за нещата, които човек чувства най-истински! Моята сила не е перото, а четката и за това ще се опитам да предам това, което най - вероятно всеки от нас е питал себе си нееднократно, а именно: Защо съм тук на тази земя и дали ще се справя с трудните моменти в живота си?

Знам, че в този забързан свят на малко от нас ни остава време да останем сами със себе си и своите мисли! Но съгласете се с мен, че когато човек избистри ума и душата си, всичко някак си по-леко се случва и когато намерим отговорите за себе си, тогава човек е способен, освободен от оковите на духовните и тленните си терзания да сътвори и съгради най - великите си дела.

Във всеки един от нас е заложено творческото начало в една или друга степен и самите ние сме изпитвали приятното чувство на удовлетвореност от постигнатото, даже бих казал удоволствие, защото само творецът е пълноценен човек, само той може да срещне най-лошото с думите: "Аз сътворих, Аз съградих"! Защото само нетленните дела на човека да създава и твори издържат изпитанието на времето и изпълват живота ни със смисъл!!!

Да опознаеш себе си, да се вгледаш в себе си, води до съвършенство и то не от някакъв страх за "края", а за това, че човекът е най-извисеното творение, което е длъжно да победи егоизма и честолюбието и да отгледа в себе си цветовете на доброто!!!

Не бягството, а искреността и сближаването със себеподобните ще ни направи достойни люде. И не напразно за мото на изложбата си съм избрал "Пътят към себе си ", защото пролетта във своите багри и зов за пробуждане извиква в нас най-чистите и съкровенни мечти и желания на душата Человеческа.

И нека завърша със словата издълбани от незнаен скулптор върху колоната на хан Омуртаг .... "Човек и добре да живее умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно като разглежда този надпис си спомня за онзи, който го е направил...", разсъждава авторът.

Евгений Петров завършва специалност-живопис в класа на професор Н. Русчуклиев през 1996 год. От 2000 до 2006 г. живее и твори в САЩ. От завръщането си членува в Съюза на българските художници, а от 2008 до 2010 г. е член на Управителния съвет на Дружеството на пловдивските художници. В периода от 1992 до 2014 г. поставя над 25 самостоятелни изложби и взима участие в множество общи експозиции в страната и чужбина. Негови картини са притежание на много частни колекции в САЩ, Русия, Белгия, Англия, Холандия, България, Франция и др.

Изложбата на Евгений Петров в Пловдивския културен институт ще продължи до 5 юни. Заповядайте!
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: