ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Възхвала на колебанието
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:00 ч.
Място:
Описание:



от Георги Господинов

постановка: Маргарита Младенова

участват: Таня Йоргова, Деница Даринова, Десислава Касабова, Ивайло Гандев, Димитър Костадинов, Добромир Цветков и Михаил Илийков.

"Възхвала на колебанието" е представление за участта на българина от времето на прехода. За живия човек, който вече 25 години се съпротивлява на превръщането му в "електорална единица"; пази в паметта си трепетите, мечтите, мислите и вълненията на своето лично битие, които очертават човешкото му пространство, достойнството му на "свят в света".

Вдъхновени от ранната поезия и късната проза на Георги Господинов, заредени от вечните "парчета" на Бийтълс, шестима млади актьори в творчески сговор и доверие към зрителя водят своята артистична битка срещу о-без-човечаването на живота.

Две големи имена бележат най-новата постановка на сливенския драматичен театър Възхвала на колебанието - Маргарита Младенова и Георги Господинов. Спектакълът е драматизация на проф. Младенова по разкази и стихове на Георги Господинов от неговите книги Балади и разпади, Невидимите кризи, И всичко стана луна.

Маргарита Младенова смята, че поезията, особено ранната, на Георги Господинов, също като тази на Борис Христов, е много театрална, като всяка силна поезия. Тази поезия се интересува от истината за човека. През магията на сцената, нейният живот се усилва и тя се среща с днешния българин по един друг начин. "Време е за истина от сцената, но не каква да е истина, а изповедална истина."- смята голямата дама на българския театър. - "Защото проблемът на днешния човек е не как да се нахрани - проблемът е как да остане човек."
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: