ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Дни на музиката в Балабановата къща
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
За шеста поредна година Международният фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" превръщат Пловдив в град на музика от най-висока класа. През пролетта и есента на 2015 г. (26 май - 21 юни и 23 септември - 31 октомври) фестивалът - носител на престижната награда "Музикален проект на годината" в класацията "Музикант на годината" на БНР, ще представи пред публиката именити солисти и камерни изпълнители от световните сцени.

Сред тях са най-адмирираният в световен мащаб български пианист Евгени Божанов; Оркестърът на Сардиния, чийто почетен президент е носителят на Оскар за музика, прочутият Енио Мориконе; Обявеният от критиците за валдхорнист номер едно в света Радек Баборак - дългогодишен соло валдхорнист на Берлинска филхармония, заедно със създадения от него "Баборак Ансамбъл"; градящият световна кариера виолончелист Валентин Радутиу (Германия); Блестящият цигулар Светлин Русев - концертмайстор на Филхармоничния оркестър на Радио Франс; Известното израелско сопрано Шири Хершковиц; Концертмайсторът на Операта и филхармонията в Хамбург (Германия) Йоанна Каменарска; Харизматичната пианистка Ирина Георгиева; Виртуозната перкусионистка Василена Серафимова (лауреат на конкурса ARD в Мюнхен) в тандем с френския пианист Тома Енко; Лауреатите на Първа награда от I Международен конкурс за камерна музика "Пловдив" 2014 - Клавирен квартет AKME (Полша); Прочутите 101 каба гайди с концерт на Античния театър; Оркестър на Държавна опера Пловдив; Оркестър на НУМТИ "Добрин Петков"; Филхармония "Пионер" и много други.

Вече превърналият се в традиция грандиозен голям детски концерт отново ще представи на Римския стадион едни от най-талантливите младежки оркестри и инструментални формации от различни краища на България.

Тази година фестивалът прибавя към своите концертни пространства още едно от бижутата на Пловдив - Малката раннохристиянска базилика. Там в концерт от програмата на фестивала ще прозвучат ангелските гласове на хор "Гаудеамус" - носител на наградата "Ансамбъл на годината".

Фестивалът се провежда с любезната подкрепа на Фондация Америка за България, община Пловдив, Общински институт "Старинен Пловдив", Министерство на културата и др.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: