ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Станислава Димитрова - вокал, Мони Венков - пиано и Димитър Сираков - бас
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
21:00 ч.
Място:
Описание:
На 19 май, вторник, 21:00ч. сцената на Bee Bop Cafe посреща легендарния български музикант, преподавател и композитор Мони Венков в компанията на чаровната певица Станислава Димитрова и басиста Димитър Сираков. Ще звучи програма с аранжименти на джаз стандарти и мелодични български пиеси.

Мони Венков завършва БДК (дн. ДМА "Проф. П. Владигеров") с музикална педагогика и контрабас (1967). От 1969 е преподавател по контрабас и бас китара в Естрадния факултет на ДМА. Изнасял е концерти заедно с оркестър "София" и различни състави. През 1981 завършва бас китара, аранжиране и композиция в консерваторията "Ханс Айслер" в Берлин. През 1976 създава групата "РондоВ­Секстет", с която изнася концерти у нас и в чужбина В­- Германия, Австрия, Чехия, Унгария, Русия, Югославия, Кипър, Корея, Индия. Участва в групата "Джаз трио + Х".Участвал е в множество записи за радио, телевизия, филмова музика и грамофонни плочи. През 1990В­-93 работи в Индия в продължение на три години, свири с различни групи на индийски джаз-музиканти. След 1993 работи главно в сферата на електронната музика. Преподава в ДМА и НБУ.

Член е и на СБФД.

Автор е на: произведения за различни камерни ансамбли, музика към над 50 филма, театрална музика, естрадни песни, джаз пиеси, над 800 аранжимента за различни формации. Музикално-поетичните рецитали "Едно необикновено приятелство" (Димчо Дебелянов В­ Николай Лилиев) и "Най-светлият син на Копривщица" (Тодор Каблешков) са издадени на CD. Негови композиции са записвани и издавани на плочи много-кратно. През 1996 песента "Не мога като теб" получава наградата на СБК на фестивала "Златният Орфей". Филми с негова музика получават престижни награди.

Творчество

Камерна музика:
"По снежните върхове на Хималаите" В­ импресия за флейта и пиано; "Петруна" за 4 контрабаса и ударни инструменти; "Български танц Ганка" за контрабас и пиано; "Борът" за виолончело и пиано; "Копривщенски пейзажи" за стр. квартет и флейта; "Рожден ден" за цигулка и пиано; "Велико Търново"В­ импресия за пиано и цигулка; "По билото на Стара планина" за кларинет, цигулка и пиано; "Подновете името ми" за виолончело, пиано и флейта; "У Станкини" за 2 контрабаса и пиано; "Българска земя" за контрабас и пиано.

Избрана литература от него:
33 етюда за бас китара. (С., 1983); 10 пиеси за бас китара, пиано и ударни инструменти (С., 1990); 25 скали и 4 пентатоники в 12 тоналности за импровизация (С., 1990).
Добави обект
Добави събитие
АКТУАЛНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: