ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Украинска сонатна вечер на Камерния фестивал
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
20:00 ч.
Място:
Описание:
Добрата традиция на Международния фестивал на камерната музика през последните години да представя на концертния си подиум даровити млади музиканти от Украйна продължава и в сегашното му издание.

На 18 юни (четвъртък), 20:00 часа, в Етнографския музей пловдивчани ще чуят сонатното дуо Павел и Анна Хмара.

Двамата музиканти са завършили Украинската национална музикална академия "П. Ил. Чайковски" и са лауреати на престижни международни конкурси. Всеки поотделно има успешна кариера. В рамките на "Филхармония на нациите" - Павел Хмара (цигулка) се изявява в Германия, Швейцария, Австрия, Великобритания, Италия, Русия, САЩ и Южна Африка (2001 до 2007 г.).

През същия период, като член на ансамбъл "Киевски солисти", концертира в различни градове на Украйна, Полша и Япония. От 2007 г. е солист в Националния дом за органова и камерна музика на Украйна в Киев. Пианистката Анна Хмара също има завидна солова концертна дейност, освен това участва в турнета с различни камерни ансамбли. Понастоящем преподава в Украинската национална музикална академия "П. Ил. Чайковски".

През 17-годишното си съществуване Дуо Павел и Анна Хмара развива най-добрите изпълнителски традиции, има богат и разнообразен репертоар, обхващащ и съвременни произведения, а също и много концерти. Пловдивчани ще чуят сонати за цигулка и пиано от Моцарт, Брамс, Шимановски и Стравински.

Концертът на дуо "Хмара" е под патронажа на инж. Димитър Георгиев, почетен консул на Украйна в Пловдив, основен спонсор на Фестивала.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: