ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Концерт на седем от най-добрите млади български цигулари
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:00 ч.
Място:
Описание:
Седем млади цигулари - най-добрите в България - ще изнесат едночасов концерт пред пловдивска публика днес. И седемте деца на възраст от 8 до 17 години са
от класа на преподавателката в НМУ "Любомир Пипков" Благородна Танева.

Специално участие в концерта ще вземе Зорница Иларионова - студентка в музикалната академия "Кралица София" в Мадрид, в класа на проф. Захар Брон. Тя е и студентка в Нов български университет в класа на проф. Марио Хосен.

Всички участници в концерт в залата на АМТИ в Стария Пловдив са лауреати на национални и международни награди. Сегашната им изява е част от подготовката за предстоящите национални и международни музикални конкурси. Програмата съдържа познати и любими произведения от Сарасате, Виенявски, Парашкев Хаджиев и Панчо Владигеров.

В този формат класът на музикалната педагожка Благородна Танева идва за първи път в Пловдив и очакванията на младите цигулари са за една разбираща и подкрепяща публика.

Солистката Дебора Стефанова е пловдивчанка, която трета година учи в НМУ "Любомир Пипков". Много от учениците от класа на Благородна Танева са участници в музикалния конкурс "Добрин Петков", така че добре познават взискателната пловдивска публика. Участвали са и като солисти на Пловдивска филхармония.

Концертът ще започне точно в 18 часа в аулата на Академията за музикално и танцово изкуство в Стария град. Входът е свободен за всички, които искат да чуят утрешните виртуози на цигулката.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: