ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Изложба на Владимир Генадиев
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:00 ч.
Място:
Описание:
В галерия възраждане ще се открие изложба графики и рисунки на доц. Владимир Генадиев. С изложбата ще отпразнуваме и 70 та годишнина на автора. Изложбата ще продължи до 31.05.2016 г.

Мощната естетска култура на Владо режисира сложните фигуративни постановки (при които, на нито едно тяло не е спестено нищо) така интелигентно, с такъв финес на рисувалната линия и светлосенките, че дори и най-преплетените телоблъсканици стоят леко и елегантно върху белия лист. Застоиш ли се да гледаш по-дълго, започваш да изпитваш особено, светло опиянение, сякаш опитваш скъпо бяло вино. Опиянение от майсторството на ръката, фантазията и реализаторската способност на един творец, изцяло и необратимо отговорен пред себе си и пред зрителя, за високото естество на всеки щрих, на всяка творба. Творец, непоколебимо съществуващ в природата на авторското си кредо, ясно осъзнал генетичните модулации на таланта си.

Безкомпромисно разобличаващ лицемерния фалш в битовизма на днешния Homo Sapiens, художникът не му прощава нищо. В пиршеството на пороците, Владовите човеци, някъде елегантно, другаде брутално, но винаги композиционно организирани, ни втурват в днешния социум. Генадиев, всъщност, винаги е бил социално отговорен автор.

Доказал през годините голямата си дарба на график, Владимир Генадиев сякаш все по-малко се нуждае от външни прояви и показност. Той потъва все повече в собствения си творчески свят, преследва неотстъпно и задълбочено онзи идеал за съвършенство, за постоянно обновяване, без които талантът, колкото и да е голям, зацикля и залинява.

За това ние като галеристи, а надяваме се и Вие като зрители и приятели, с нетърпение очакваме новите творби на Владо Генадиев и същевреммено с това да отпразнуваме и неговият юбилей.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: