ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Лятото с тъжните курви
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
19:00 ч.
Място:
Описание:
"Лятото с тъжните курви" е албум със 17 истории и миниатюри, които неизменно започват с изречението: "Това лято всички курви се влюбиха и платената любов бе по-тъжна от всякогав" Разказите и миниатюрите се появяват анонимно през юли и август във фейсбук профила на проекта СМУТ (Само малки умни текстове) и дълго време читателите са убедени, че са писани от различни автори и инспирирани от творчеството на скандалната американска фотографка Сали Ман.

През септември 2016 г. Онник Каранфилян създава 17 картини с характерната за автора смесена техника от снимки и графики, вдъхновени от разказите. Така се появява албум със състояния в думи и форми, който предизвиква онова трудноопределимо усещане, когато Бог реши да ти бръкне с пръст в пъпа. Гъдел, гадене, смях и тъга. Но защо Бог ще иска да ти бърка в пъпа, питате се? Може би, за да ни напомни самозаблудата, че сме създадени по негов образ и подобие...

Всяка история и миниатюра в албума е самостоятелно произведение, а самият албум се появява на пазара в две изпълнения: стандартно и луксозно лимитирано издание - номерирано и подписано от авторите, което може да бъде закупено само на промоциите на книгата, или поръчано на страницата на Ентусиаст.

Без изрично да е споменат, историите в книгата се преплитат по странен начин с мита за Синята брада и със съдбата на вероятния му прототип - Жил дьо Ре. В крайна сметка всички тела се превръщат на пепел и остават само думите и формите на спомена.
Добави обект
Добави събитие
АКТУАЛНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: