ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Дефиле на младото вино
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
09:00 ч.
Място:
Описание:
Фестивал "Дефиле на младото вино" е запазена търговска марка на Съвет по туризъм - Пловдив за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на месец ноември в Стария град на Пловдив. Дегустациите на младото вино са неизменна част от винената култура и атрактивна възможност за производителите да рекламират и продават своето вино. Избите достигат директно до крайния потребител, което дава летящ старт на новата продукция на винопроизводителите.

"Дефиле на младото вино" стартира през 2009 г., с 16 участника в 6 възрожденски къщи. Събитието изключително бързо доби популярност. Само шест години по-късно, през 2015г., вече 26 водещи винарски изби от цялата страна представят продукцията си в 12 знакови къщи в Стария град. За шест години събитието се разрасна до тридневен фестивал с богата съпътстваща програма през цялата последна седмица на ноември. По официални данни над 15 000 са посетителите, дегустирали българското младо вино, само за миналата година.

Предстои осмото издание на "Дефиле на младото вино". В дните на фестивала - 25, 26 и 27 ноември 2016г., се очакват над 18 000 посетители от България и света. Събитието е едно от масовите и важни за винен туризъм в страната.

Локациите, в които се дегустира вино са възрожденските къщи - музеи, ресторанти и галерии в Стария град. Винопроизводителите са разположени както вътре в къщите, така и в шатри на дворните пространства, с осигурени отоплителни тела. Всеки винопроизводител организира своето представяне на място, брандиране и др.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: