ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Грандиозна продукция на Евгений Онегин
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
19:00 ч.
Място:
Описание:
Опера Пловдив и Софийската опера и балет обединяват усилия, за да представят една внушителна по мащаб и художествени качества продукция на "Евгений Онегин". Диригент на спектакъла е Лучано Ди Мартино, а режисьор е Вера Петрова от Софийската опера и балет.

Музиката на Чайковски в "Евгений Онегин" отговаря напълно на силата и въздействието на Пушкиновата поезия. Тя е пълна със сърдечна лирика, задушевност, топлота и искреност. Някои от сцените в операта бележат върхове в творчеството на Чайковски, като например цялата втора картина - писмото на Татяна. Експертите твърдят, че образът на Татяна е един от най-хубавите, най-завършените, най-цялостните и дълбоко психологични образи в цялата оперна литература.

Спектакълът на режисьора Вера Петрова трогва с красотата си и провокира размишления относно човешките отношения със задълбочения си емоционален характер. Тя споделя: "С постановката на "Евгений Онегин" искам да накарам публиката да се потопи в една хубава утопия, която няма нищо общо с днешното прагматично време. Време, в което душата подтичва, задъхана след хората и не може да ги настигне.

На сцената Евгений Онегин изживява един ретроспективен, аналитичен сън, в който прави анализ на целия си живот. Двамата централни герои се движат в два успоредни свята, които не успяват да се пресекат. Ключов момент в концепцията ми е конфликта между героите и социалното статукво."

В Опера Пловдив вече пристигнаха три камиона, превозващи огромни механизирани декори, десетки мебели, над 300 костюма от периода и близо 100 перуки за една от най-внушителните продукции на пловдивска сцена. Солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив репетират непрестанно с режисьора Вера Петрова повече от два месеца за премиерата на музикалния шедьовър от Чайковски.

Ролите в Пловдив са поверени на Евгения Ралчева, Вера Гиргинова, Виолета Радомирска, Ивайло Михайлов, Марк Фаулър, Михаил Пулиев, Елена Чавдарова - Иса, Емил Павлов, Божидар Василев, Валерия Мирчева, Евгений Арабаджиев, Владимир Ников, Живко Пейчев.Билети за "Евгений Онегин" се продават на касата на операта в Дома на културата и в билетния център пред Общината.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: