ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Ориг. име:
A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence
Жанр:
Драма, Комедия
Режисьов:
Рой Андершон
Участват:
Холгер Андерсън, Лоти Тьорнрос, Ола Стенсан, Оскар Саломонсан
Описание:
Най-специфичният шведски режисьор от Ингмар Бергман насам, Рой Андершон (Песни от втория етаж) се завръща с абсурдна, сюрреалистична и шокиращо черна комедия, която свободно преминава от кошмар към фантазия и хумор, докато размишлява над вечната човешка безчовечност.

Смесица от абсурд, черен хумор, шок и абсолютен ужас, Гълъб седна на клон, разсъждавайки върху съществуването представя серия мрачни и комични скици, организирани в две сюжетни линии. В едната двама неориентирани и неопитни търговци обикалят града, опитват се да продават инвентара си от вампирски зъби и гумени маски и през цялото време се карат като стара двойка. Паралелно с това Карл XII – най-войнственият шведски крал – се появява в наши дни и продължава серията си катастрофални поражения. Преминавайки от кошмар към фантазия, транс и дори импрозивиран музикален епизод, филмът завършва с безмилостно осъждане на представената от Андершон зашеметяваща липса на съпричастност.

Въпреки че го наричат „slapstick” Бергман и го сравняват с Фелини, Андершон остава най-близо до Бунюел със сюрреалистичните си похвати и с яростта си, както и с неподправената емпатия и тъга, които се крият зад извратения му хумор. Режисьорът споделя, че Гълъб седна на клон... е силно повлиян от Достоевки и подобно на творчеството на руския класик, филмът не е за хора със слабо сърце. Изключително провокативна и крайно смущаваща критика на епохата ни.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: