ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Чудният бокачо
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Ориг. име:
Maraviglioso Boccaccio
Жанр:
Исторически, Драма, Комедия
Режисьов:
Паоло Тавиани, Виторио Тавиани
Участват:
Ким Роси Стюарт, Микеле Риондино, Витория Пучини, Флавио Паренти, Каролина Крешентини, Паола Кортелеси, Рикардо Скамарчо, Лело Арена, Касия Смутняк
Описание:
Многоцветна адаптация на шедьовъра от класическата италианска литература „Декамерон” на Джовани Бокачо, в която братя Тавиани показват силата на младостта, любовта и поезията. Флоренция, 1348 г.

Чумата вилнее в градовете на Тоскана. С надежда да се спасят от смъртта, група млади мъже и жени намират подслон в отдалечена вила в околните хълмове. За да се откъснат от страховете си, те решават да си разказват по една история за любовта на ден.

Предвид вековния интерес към пикантните истории в Бокачовия „Декамерон”, нова екранизация без секс сцени може и да изглежда изненадваща, но духът на желанието, насладата и красота на младостта витае във филма на братя Тавиани. В техния сияен филм, уловил колорита и замайващата природна красота на средновековната италианска природа, десет млади флорентинци се укриват от чумната епидемия впровинциална вила. За да убият времето, те си разказват истории, „вибриращи от еротична страст, възпламенена от присъствието на смъртта” Ричард Броди, сп. „New Yorker”

„В своята версия на „Декамерон” Тавиани избират не мрачните краски, а палитра от различни цветове, напомнящи на ренесансовите картини на Ботичели (рисувал сцени от книгата), или на Джото и Мазачо, сочени от братята като визуално вдъхновение.”
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: