ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Франкофония
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Ориг. име:
Francofonia
Жанр:
Драма, Исторически
Режисьов:
Александър Сокуров
Участват:
Венсан Немет, Луи-до дьо Ленкесен, Бенямин Уцерат, Йохана Алтес
Описание:
В своя филм „Франкофония“ Александър Сокуров ни представя историята на двама забележителни мъже - директора на музея „Лувър“ Жак Жожар и нацисткия офицер Граф Волф-Метерних. Тези мъже от врагове се превръщат в сътрудници, за да запазят музейните съкровища.

"Франкофония" изследва отношенията между изкуството и властта, музеят „Лувър“ като жив пример за цивилизация, и това, което изкуството ни разказва за себе си, дори и в разгара на един от най-кървавите конфликти, които светът някога е виждал.

С цялата си значителна филмография от документални и художествени филми, Александър Сокуров е доказал, че музеят е много повече от място, където да се пази изкуство. Музеите са истинското ДНК на цивилизацията, живият орган на града, където тупти сърцето на една нация. За Сокуров музеят е нищо по-малко от свещен. На фона на историята и творбите на музея „Лувър“, Сокуров прилага своя уникален и личен поглед върху възстановки и архиви, за да изгради един завладяващ портрет на реални герои Жак Жожар и граф Волф-Метерних, и принудителното им сътрудничество в „Лувъра“ под нацистка окупация.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: