ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Момичето от Дания
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Описание:
Базиран на бестселъра на Дейвид Еберсхоф, МОМИЧЕТО ОТ ДАНИЯ е забележителна любовна история, вдъхновена от живота на Лили Елбе и Герда Вегенер. В ролята на артистичната двойка влизат носителят на „Оскар” за ТЕОРИЯТА НА ВСИЧКО Еди Редмейн и Алисия Викандер, позната на българския киноман от режисьорския дебют на Алекс Гарланд EX MACHINA: БОГ ОТ МАШИНАТА. Режисьор на лентата за една от първите трансджендър жени, които преминават хирургическа интервенция за промяна на пола, е носителят на „Оскар” Том Хупър (РЕЧТА НА КРАЛЯ), а сценарист е Лусинда Коксън.

Бракът и работата на Лили Елбе, родена като Ейнар Вегенер, и Герда Вегенер се разгръщат на фона на преоткриването на Лили като жена. В Копенхаген от началото на 20-те години на миналия век Ейнар Вегенер позира като жена за съпругата си - илюстраторът и артист Герда Вегенер. Портретите получават голяма популярност и вдъхновяват Герда да продължи серията, а Ейнар все повече осъзнава женската си природа и заживява като Лили Елбе. Елбе е една от първите трансджендър жени, които се подлагат на серия операции за смяна на пола, като Герда я подкрепя по време на целия процес на промяна. В живота им влиза и приятелят от детството на Ейнар, Ханс (Матиас Шонартс), който заформя сложен любовен триъгълник с двойката. Във филма участват още Бен Уишоу, Себастиан Кох, Амбър Хард.

Режисьорът Том Хупър споделя, „Еди беше единственият, с когото исках да направя филма, и бях категоричен по този въпрос. Имах огромна вяра в неговия актьорски талант.” „Ако мечтата ти е да разказваш истории, интересни истории, да изиграеш интересни хора, то аз съм невероятен късметлия, че можах да вляза в образите на Стивън (Хокинг) и Лили”, признава Еди Редмейн. „И двамата са невероятни личности и това е най-доброто, на което един актьор може да се надява.” За да се подготви за ролята си, Редмейн се обръща към транс-активистите Парис Лийс и Ейприл Ашли, както и към режисьора на МАТРИЦАТА Лана Уашовски.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: