ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Това е само краят на света
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Описание:
“Не можеш да ги загърбиш. Не, те са ми семейство."

Случва се да се родиш при хора, с които нямаш нищо общо. И от които съзнателно се отдалечаваш. 12 години. И изведнъж - обяд. Да наваксаш загубеното време или да съобщиш колко ти остава. 12 години - много време. А оттогава нищо.” (Луи)

Луи - млад, но неизлечимо болен писател се завръща в родния си дом след 12 години отсъствие. Той планира да съобщи на семейството си, че животът му е към своя край. Но заровеното негодувание и личните оплаквания на всеки един от тях - майка му, бурните му брат и сестра, съпругата на брат му, пренареждат хода на събитията.

Завръщането на Луи отприщва палитра от смесени емоции за всеки от семейството – сълзи, викове и ридания, недоизказани думи и мълчание, дълбоко скрити тайни и обвинения. Разгръщат се вражди и обиди, дълго подхранвани от самота, несигурност, колебания и съмнения. Всички опити за съчувствие се саботират от неспособността на хората да се изслушват един друг и да обичат.

“А какво ще направят, когато им кажа, че си отивам? Че няма да се върна? Окончателно. Ще остана само спомен. Какво ще стане тогава? Непредсказуемо. А все пак е просто семеен обяд. Не е краят на света.” (Луи)

Фестивални участия, награди и номинации:

Голямата награда на журито и Наградата на екуменическото жури от Кан 2016

Голямата награда от филмовия фестивал Хамбург 2016

6 номинации за наградите Сезар 2017, Франция – за най-добър режисьор на Ксавие Долан; за най-добър актьор на Гаспар Юлиел; за най-добра поддържаща женска роля на Натали Бай; за най-добра поддържаща мъжка роля за Венсан Касел; за най-добър монтаж на Ксавие Долан; за най-добър чуждестранен филм.

3 номинации за наградите Люмиер, Франция – за най-добър актьор на Гаспар Юлиел; за най-добър филм на френски език на Ксавие Долан; за най-добра музика на Габриел Яред

Номинация за международната екуменическа награда за Ксавие Долан на Jameson Cinefest International Film Festival, Мишколц, Унгария, септември 2016

Международен филмов фестивал в Торонто, Канада, септември 2016

Международен кинофестивал Карлови Вари, Чехия, юли 2016

Номинация за най-добър филм на Ксавие Долан, Филмов фестивал в Сидни, Австралия, юни 2016
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: