ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Магьосникът от Оз
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:30 ч.
Място:
Описание:
В седмицата на ученическата ваканция Опера Пловдив представя премиерно "Магьосникът от Оз" - мюзикъл за цялото семейство в стила на Бродуей. Историята от Л. Баум ще оживее на 5 февруари (петък) в Дома на културата от 18:30 часа.

След "Човекът от Ла Манча" това е вторият световен мюзикъл, за който Опера Пловдив закупува лицензни права. Хитовата продукция е с музиката и текстовете на едноименния филм на MGM, който в последствие е адаптиран за сцената на Royal Shakespeare Company. Авторите на музиката са Харолд Арлън и Е. И. Харбърг, а на музикалния съпровод - Хърбърт Стотарт.

Мюзикълът е останал в историята с една от най-известните песни - Somewhere Over the Rainbow в изпълнение на Джуди Гарланд. Хитът е отличен с Оскар и е обявен за най-великата филмова песен в света от Американския филмов институт. Българският превод на "Магьосникът от Оз" е дело на Харалампи Аничкин.

Постановката на доц. Нина Найденова следва формулата на Бродуей - множество красиви декори и мултимедийни ефекти от сценографа Салваторе Лиистро, безброй бляскави костюми от художника Николина Костова - Богданова и забавна хореография от Боряна Сечанова в продължение на два часа и половина.

На сцената вилнее истинско торнадо, вали сняг, бързо изникват паяжини, цъфтят макове и властват зли вещици. Специално за "Магьосникът от Оз" в Пловдив пристига допълнителна аудио-визуална техника, за да се сътворят всички сценични вълшебства. За продукцията е организиран и кастинг за куче-актьор в ролята на Тото.

Мюзикълът като формат е подходящо забавление за цялото семейство. Историята за Дороти и нейните приятели може да бъде широко възприета - и като безобидна книжка и филм за деца, но и като философски разказ за "търсенето" с много закодирани послания за възрастните.

Централните роли се изпълняват от солисти на Музикалния театър "Стефан Македонски", а в постановката участват оркестър, хор и балет на Държавна опера - Пловдив.

Премиерата на 5 февруари е от 18:30 часа, а представлението на 27 февруари (събота) е от 11 часа. За "Магьосникът от Оз" Опера Пловдив предлага и фамилен билет с отстъпка и намаления за групови посешения на ученици на касата на Концертна зала.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: