ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Plovdiv Jazz Fest 2017
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
20:00 ч.
Място:
Описание:
Тази година Пловдив Джаз Фест ще се проведе между 1 и 4 ноември в Дом на културата "Борис Христов". Събитието ще посрещне трима от най-влиятелните артисти на световната джаз сцена в момента - Джейсън Моран, Дони Маккаслин и Джошуа Редман. Фестивалът ще продължи да отстоява добрия вкус и да утвърждава Пловдив като център на джаза, в който публиката може да чуе и види най-актуалните и прогресивни изпълнители. Зад Пловдив Джаз Фест стои певицата Мирослава Кацарова, която организира събитието посредством своята компания "Блу Ем", с подкрепата и в партньорство с Общинска фондация "Пловдив 2019". Събитието е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
Пианистът и композитор Джейсън Моран ще открие Пловдив Джаз Фест 2017 на 1 ноември. Той ще представи проекта си, посветен на Телониъс Монк - In My Mind: Monk. Тази година се навършват 100 години от рождението на големия джаз пианист. От 2011 година Моран е артистичен директор на джаз програмата в един от най-големите културни центрове в САЩ - John F. Kennedy Center for the Performing Arts във Вашингтон, а редом с това концертира по цял свят, изнася лекции и се включва в различни колаборации със свои колеги. За проекта, почитащ Монк, Джейсън Моран споделя, че е много личен, тъй като признава, че Телониъс Монк е причината той да свири на пиано и да продължава да го прави.
Саксофонистът Дони Маккаслин стои зад създаването на последния албум на Дейвид Боуи Blackstar. Албумът спечели 5 награди Грами в началото на тази година. В Пловдив Дони ще представи най-новия си проект Beyond Now, посветен на Боуи, тъй като двамата са били много близки в последните години от живота на гениалния музикант. С Маккаслин в България идват и музикантите от квартета му, записал Blackstar. Концертът им ще се случи на 2 ноември.
Джошуа Редман пристига за Пловдив Джаз Фест с триото си. В последните десетилетия известният саксофонист е работил с най-големите имена в джаза. С няколко номинации Грами, участие в създаването на музиката към редица филми и най-висока оценка от критиката, както и от читателите на престижните издания Downbeat, Jazz Times и Rolling Stone - Редман е един от най-ярко изявените джаз артисти днес. Той ще закрие Пловдив Джаз Фест на 4 ноември.
На сцената на фестивала в Дома на културата "Борис Христов" ще бъдат представени и 4 големи български проекта, два от които са вдъхновени от джаз форума и ще бъдат създадени специално за предстоящото му издание.
Единият проект, създаден по идея на Пловдив Джаз Фест, е на обичаната Хилда Казасян, съвместно с JP3 и Мишо Йосифов, и ще отбележи годишнината от рождението на Ела Фицджералд. Така с откриващата вечер на фестивала на 1 ноември ще бъде почетена паметта на двама от истинските законодатели в джаза, Телониъс Монк и Ела Фицджералд. Концертът на Хилда е озаглавен "С усмивка за Ела" и всички композиции, включени в програмата, ще бъдат аранжирани специално за него.
На 2 и 3 ноември гостите на фестивала ще чуят последните проекти на Христо Йоцов (Jazz Cats) и Антони Дончев. Голямата изненада за публиката ще бъде продължението на идеята на Пловдив Джаз Фест за събирането на четирима вокалисти с различна история на една сцена. Този път проектът е "4 господа пеят джаз" и в него ще чуем заедно Орлин Павлов, Павел Терзийски, Свилен Ноев и Стефан Вълдобрев, които ще изпълнят любимите си джаз песни в специално създадени за случая аранжименти. С тях на сцената ще бъдат музикантите от Октет Пловдив. Концертът "4 господа пеят джаз" е на 3 ноември. Това е вторият голям проект в тазгодишното издание на Пловдив Джаз Фест, който е иницииран и вдъхновен от фестивала.
От утре, 1 септември, билетите за Пловдив Джаз Фест 2017 могат да бъдат закупени от касата на Главната улица в града, в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.
Пловдив Джаз Фест ще предложи на публиката и още съпътстващи събития и интересни срещи. И този ноември ще започне като джаз, а Пловдив ще бъде неговият дом…
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: