ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Концерт "D2 - 25 години"
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
21:00 ч.
Място:
Описание:
Емблематичните D2 ще отбележат 25 години на сцената! Бандата ще изпълни на живо песните, създали и наложили музикалните правила за няколко поколения, както и съвсем нови песни, които подготвя в момента. 25 години музика, 25 години история, 25 години движеща сила в българската музикална индустрия.

Група D2 е създадена в края на 1998г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003г в групата е поканен Десислав Семерджиев.

След поредица от репетиции в сградата на 81 СОУ групата започва първите си клубни изяви, прераснали в активна студийна и концертна дейност от 1998г до днес.

Настоящите членове на D2 са Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Радостин Василев (вокали).

Бандата има четири издадени албума - "Ледено Момиче" (2000), който е най-продаваният музикален продукт на българския пазар за последните двайсет години с повече от 100 000 броя; "2002" (2002); "6" (2006) - записан, смесен и мастериран в четири от най-реномираните студиа в Лос Анжелис, в които са работили и Guns"n"Roses, No Doubt, Velvet Revolver, Tracy Chapman и др.; "Феникс" (2014), композиран и записан с помощта на мобилно студио в атмосферата на бивша правителствена резиденция в продължение на две години.

В момента D2 работят по юбилеен албум със специални гости, включващ някои от най-големите хитове на групата, както и по около двайсет нови композиции, част от които ще влязат в напълно нов албум.

През годините групата прави няколко турнета в страната и участва на български и световни фестивали, като Eurosonic (Холандия), Rock'N'Coke (турция), Rock for People (Чехия), съпорт е на концертите на Bon Jovi и Aerosmith в София и други.

D2 е отличавана многократно за "Група на годината", "Албум на годината", "Хит на годината", "Най-добра група на живо" от телевизия ММ, БНТ, БГ радио. Два пъти е носител на Голямата награда в конкурса на БНР "Златна пролет".
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: