ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Концерт "Балканика"
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
19:00 ч.
Място:
Описание:
На музикално пътешествие с популярни ритми от българския, сръбския, турския и румънския фолклор ще поведе публиката екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" Велико Търново.

Йълдъз Ибрахимова ще представи своята версия на "Джелем, джелем", в която се преплитат и фрагменти от "Цигански напеви" на Пабло Сарасате. Ще изпълни и друга популярна песен - "Едерлези", заедно с оркестъра и хора на Великотърновския театър. В програмата ще звучи прочутата българска копаница в обработка за симфоничен оркестър на Здравко Русев, "Хоро стакато" на Григораш Динику и Панчо Владигеров, както и "Ръченица" от сюитата "Тракийски танци" на Петко Стайнов. С Румънска рапсодия 1 на Джордже Енеску ще се пренесем в северната ни съседка.

За първи път пред публика ще бъде изпълнена сюитата "Ромале", създадена по етномотиви от обичания филм "Таборът отива към небето". Композицията е написана специално за симфоничния оркестър на Великотърновския театър от Марек Дяков, а той самият ще излезе на сцената като акордеонист. Диригент на музикалния спектакъл е Георги Патриков, който ще влезе и в друга роля - на акордеонист. Режисьор е Христо Симеонов. Участват солистите Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Никола Иванов, Пламен Долапчиев, Марек Дяков, Мария Павлова, Младен Николаев, Стела Стефчева, Александра Петрова, оркестърът, хорът и балетът на МДТ.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: