ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
К2 и незабележимите пешаци
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Описание:
Разположен на границата между Пакистан и Китай, К-2 е втори по височина в света. Но изкачването му е далеч по-трудно от това на Еверест. Издига се самотно над обкръжението, изложен пряко на бури и виелици.

Всички маршрути към връхната му точка са трудни и опасни. Не е случайно, че през определени години по склоновете му се случват масови трагедии – както, например, през 2008-а, когато с живота се разделиха 11 души. Всеки четвърти загинал на К-2 и много голяма част от понеслите контузии са носачи. На гърбовете на тази хора стъпват участниците в чуждестранните експедиции, защото те изнасят всичко необходимо до базовите лагери – храна, гориво, екипировка.

А когато се налага, първи се включват в акциите за издирване и спасяване на алпинисти. Яра Лий показва отблизо живота, културата и традициите на тези, които правят възможни изкачванията на К-2, и проследява успешната чисто пакистанска експедиция на К-2 през 2014 г., по случай 60-годишнината от първото му изкачване, съставена от бивши носачи които, заедно с останалите си колеги, de facto са истинските герои на алпинизма по тези места.
Добави обект
Добави събитие
АКТУАЛНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: